Bookmark and Share

Grotten van Toirano - Italië

De grotten van Toirano aan de Bloemenriviera
De eeuwenoude grotten bij het stadje Toirano in Ligurie zijn een interessante bezienswaardigheid aan de Bloemenriviera en trekken jaarlijks veel bezoekers. In deze bijzondere kalksteengrotten zijn prehistorische resten gevonden van mensen en dieren en er wordt nog steeds onderzoek gedaan. Er worden rondleidingen gegeven en er is een museum waar vondsten tentoon gesteld worden. De grotten van Toirano liggen op slechts een half uur afstand van onze vakantiewoning in Italie en zijn met de auto makkelijke te bereiken via de A10 of kleinere wegen langs de kust. Er is ter plaatse ook een cafe en toeristenbureau. Meer beelden van de Toirano grotten

Grotten van Toirano  - Italie
Toirano Grotten Bloemenriviera

Openingstijden Toirano grotten
De grotten van Toirano zijn in het hoogseizoen geopend van 9:30 tot 12:30 en 14:00 tot 17:30. De toegangsprijs voor volwassenen is 10 euro maar kortingen zijn mogelijk voor kinderen en senioren.
De wandeltocht duurt ongeveer een uur en is onder leiding van een engels sprekende gids.
Interessant genoeg worden de grotten ook gebruikt om wijn op te slaan en vanwege de goede akoestiek worden er zelfs kleine concerten gegeven. In Toirano zelf worden 's zomers bijna dagelijks diverse evenementen en feesten georganiseerd.

Meer bezienswaardigheden in de omgeving
Accomodatie boeken in de buurt van Toriano
Voor een verblijf in de buurt van Toirano vindt u een groot aantal overnachtingsmogelijkheden zoals appartementen, hotels, vakantiehuizen,
agriturismo, bed and breakfast (b&b) en camping. Hieronder enkele (last minute) aanbiedingen:


Prive bungalow / villa / huisje te huur
Beschikbaarheid en prijzen

Reiservaringen en beoordelingen


Het weer in Toirano
Toirano heeft een Middellandse Zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. De temperatuur is maximaal zo'n 30 graden.

Links en tips
Video's van de Bloemenriviera
Klimaat Bloemenriviera
Kaart van de Bloemenriviera
Foto's van de Bloemenriviera
Route Bloemenriviera
Reisverzekering Buitenland
Gratis Italiaans online leren

Kaart Toirano

Grotere kaart weergeven

 
Bookmark and Share
© www.vakantiehuis-bloemenriviera.nl