Route naar de Bloemenriviera in Italie

Autovakantie BloemenrivieraRoute Bloemenriviera

Informatie over routes en een autovakantie naar de Bloemenriviera in Italie

Huurders van onze recreatiewoning aan de Bloemenriviera en vakantiegangers die een autovakantie plannen kunnen hier meer algemene informatie vinden over verschillende routes naar Italië. Voordat u op vakantie gaat naar de Bloemenriviera is het aan te raden om vooraf uw route te plannen en een routebeschrijving te maken. De route die u kiest zal onder andere afhankelijk zijn van persoonlijke voorkeuren, vakantieperiodes en de verkeersdrukte op de weg. Het is ook een goed idee om bij de ANWB te informeren naar omleidingen, wegwerkzaamheden, verkeershinder en meer. Met deze verkeersinformatie komt u erachter welke snelwegen u het best kunt nemen en mijden met de auto, motor of caravan. Vooral in de zomervakantie is de verkeersdrukte op de weg het grootst. In principe zijn er twee routes mogelijk. De eerste route naar Italië is via Zwitserland, de tweede route naar Italië is via Frankrijk. De afstand van zo'n 1300 km is ongeveer gelijk voor beide routes.


Route Italië via Zwitserland
Wanneer u via Zwitserland rijdt heeft u ten eerste een sticker of tolvignet nodig om de snelwegen van Zwitserland te mogen gebruiken. Dit zogenaamde Autobahnvignet is te koop bij de ANWB en moet op de voorruit geplakt worden. Caravans hebben een extra vignet nodig. Via Limburg rijdt u eerst naar Duitsland en dan door Zwitserland van waaruit er twee mogelijkheden zijn om de kust van Italië te bereiken, namelijk via Milaan of Turijn. Vanwege files bij de 17 km lange Gotthardtunnel en de drukte op de tolwegen rond Milaan is deze weg af te raden. De tweede route via de St. Bernardtunnel en Turijn is dan beter. Hier volgt onze route met als startpunt de stad Rotterdam in Nederland. Rotterdam - Eindhoven - Heerlen - Aken - Kerpen - Karlsruhe - Basel - Egerkingen - Bern - Montreux - Aosta - Turijn - Savona - Albenga

Route Italië via Frankrijk
De route via Frankrijk verloopt vanuit Nederland door België, Luxemburg (goedkoop tanken), Frankrijk en Italië. Vanuit Lyon in Frankrijk kunt u helemaal doorrijden naar de Franse Riviera maar een kortere route is wellicht door de 9 km lange Frejustunnel naar Turijn en dan naar Savona. Hier volgt de route:
Rotterdam - Antwerpen - Brussel - Luxemburg - Metz - Nancy - Lyon - Turijn - Savona - Albenga


Meer informatie over de Bloemenriviera
Temperatuur aan de Bloemenriviera Kaart van de Bloemenriviera
Foto's van de Bloemenriviera
Video van de Bloemenriviera

Reisverslagen van de Bloemenriviera
Reisverzekering Buitenland Afsluiten
Bungalow te huur aan de Bloemenriviera
Vliegen naar de Bloemenriviera

© www.vakantiehuis-bloemenriviera.nl