Bookmark and Share

Hanbury Tuinen - Ventimiglia - Italië


Villa Hanbury
en de botanische tuinen
Villa Hanbury is een bijzondere bezienswaardigheid aan de Bloemenriviera in noord Italië. Twee Engelse broers kochten in 1867 een villa in Ventimiglia vlakbij de Franse grens en creërde er dankzij het gunstige klimaat een enorme botanische tuin met tropische planten en bomen uit de hele wereld. De exotische tuinen worden tegenwoordig beheerd door de overheid en zijn een toeristische trekpleister geworden. De tuinen van Villa Hanbury liggen op slechts een uur afstand van onze italiaanse vakantiewoning en zijn met de auto te bereiken via de A10.

Hanbury Tuinen
Hanbury Tuinen

De Hanbury Gardens zijn groter dan u misschien verwacht. U kunt er makkelijk enkele uren rond dwalen. U vindt er romantische paden, enorme palmen, vijvers, sculpturen en diverse gebouwen. Het entree ligt hoog tegen de bergen en loopt daarna helemaal af naar zee met schitterend uitzichten en doorkijkjes. Onderaan is een cafe waar u wat kunt eten en drinken.

Openingstijden Hanbury Gardens

De Hanbury tuinen zijn in het hoogseizoen geopend van 9:30 to 18:00. De toegangsprijs voor volwassenen is vanaf 7.50 euro maar kortingen zijn mogelijk voor kinderen en senioren. Ook is het mogelijk om een rondleiding te krijgen met een ervaren gids. Goed om te weten: In Ventimiglia is ook een beroemde vrijdagmarkt. Meer bezienswaardigheden in de omgeving

Accomodatie boeken rond Ventimiglia

Voor een verblijf in de buurt van Ventimiglia vindt u een grote verscheidenheid aan overnachtingsmogelijkheden zoals appartementen, hotels, vakantiehuizen,
agriturismo, bed and breakfast (b&b) en camping. Hieronder enkele (last minute) aanbiedingen:


Particuliere bungalow / villa te huur
Beschikbaarheid en prijzen

Reiservaringen en beoordelingen

Hanbury Tuinen
Het weer in Ventimiglia
Ventimiglia heeft een Middellandse Zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. De temperatuur is maximaal zo'n 30 graden.

Het strand in Ventimiglia
Ventimiglia heeft een mooi zandstrand dat verpacht is aan strandpaviljoens en hotels. Het is dan ook de gewoonte om strandstoelen en parasol te huren.
Links en tips
Video's van de Bloemenriviera
Temperatuur en weer in Albenga
Kaart van de Bloemenriviera
Foto's van de Bloemenriviera
Route Bloemenriviera
Reisverzekering Buitenland
Italiaans leren via internet

Kaart Ventimiglia

Grotere kaart weergeven

 
Bookmark and Share
© www.vakantiehuis-bloemenriviera.nl