Bookmark and Share

Èze - Een bijzonder dorpje


Èze - bezienswaardigheid aan de
Cote d' Azur
Èze ligt tussen Monaco en Nice in en wordt daarom nog wel eens over het hoofd gezien maar is een bezoekje beslist waard. Er komen toeristen vanuit de hele wereld. Het unieke dorpje is gebouwd op een stijle bergtop met helemaal bovenaan een exotische tuin en fantastisch uitzicht. Het dorpje is alleen te voet bereikbaar en bestaat uit een wirwar van klein pitoreske paadjes. Naast het feit dat er mensen wonen vindt u er kunst boutiekjes, enkele restaurantjes, een kerk en zelfs een hotel. Èze ligt op iets meer dan een uur afstand van onze italiaanse vakantiewoning en is met de auto goed te bereiken.

Èze
Èze

Zoals gezegd ligt op de top van dit stijle bergdorpje een prachtige exotische tuin met geweldig uitzicht. Toegang tot de tuin kost 6 euro en 50 cent per persoon maar de rest van dorpje is gratis te bezichtigen.

Route naar Èze

Neem vanuit Italie de afslag Monaco en volg de weg richting La Turbie. Daarna volgt u de borden naar Èze. Onderaan het bergdorpje is een parkeerterrein voor betaald parkeren. Zorg dat u voldoende parkeergeld erin doet want de bezichtiging van het dorpje kan al gauw enkele uren duren en als u eenmaal boven bent neemt het ook weer enige tijd om naar beneden te lopen. Een touristenbureau is ook ter plaatse voor info.

Accomodatie boeken in de buurt van Èze

Voor een verblijf in de buurt van Èze vindt u een grote verscheidenheid aan overnachtingsmogelijkheden zoals appartementen, hotels, vakantiehuizen,
agriturismo, bed and breakfast (b&b) en camping. Hieronder enkele (last minute) aanbiedingen:


Particuliere bungalow / villa te huur
Beschikbaarheid en prijzen

Reiservaringen en beoordelingen

Èze
Èze
Links en tips
Video's van de Bloemenriviera
Temperatuur en weer in Albenga
Kaart van de Bloemenriviera
Foto's van de Bloemenriviera
Route Bloemenriviera
Reisverzekering Buitenland
Italiaans leren via internet
Meer bezienswaardigheden

Kaart Eze

Grotere kaart weergeven

 
Bookmark and Share
© www.vakantiehuis-bloemenriviera.nl