Bookmark and Share

Kosten bellen en gebeld worden in Italië
met mobiel of gsm telefoon tijdens vakantie

Bellen van en naar ItalieItaliaanse vlag

Kosten mobiel bellen vanuit, in en naar Italië tijdens een vakantie

Voor vakantiegangers die naar Italië reizen en huurders van onze vakantiewoning aan de Ligurische kust
hebben wij hier informatie en tips bijeengebracht met betrekking tot bellen / telefoneren vanuit, in en naar Italië met de mobiele telefoon en de vaste lijn. Tijdens de vakantie even met de GSM naar huis bellen is natuurlijk makkelijk en leuk maar wat kost dat eigenlijk. Ook voor diegene die achterblijven is het goed om te weten wat de prijzen zijn voor het bellen naar het buitenland en in dit geval Italië. Verder kan het zijn dat u in Italië even lokaal moet telefoneren. Ook die bedragen en tarieven proberen we hier zo goed mogelijk uiteen te zetten. Uiteraard is het verstandig om vooraf voor uw vertrek naar het buitenland bij uw eigen mobile provider te informeren naar de kosten want die kunnen per provider verschillen. Met enige voorbereiding voorkomt u een onverwachte hoge rekening bij terugkomst van uw vakantie uit Italië.

Wat kost het om mobiel te bellen vanuit Italië naar een mobiel of vaste lijn in Nederland?

Deze kosten lijken bij de meeste telecomproviders gelijk te zijn.
Wij gaan hierbij uit van standaard Nederlands mobiel abonnement en/of prepaid pakket.

Het lijkt verder ook niet uit te maken of u naar een mobiel of vaste lijn belt. Ook voicemail beluisteren valt hieronder. Het tarief voor mobiel bellen vanuit Italië is 0,42 cent per minuut (hou rekening met een starttarief).
Een SMS vanuit Italië kost 0,13 cent per bericht.

Wat zijn de tarieven als u op uw mobiel gebeld wordt in Italië?
Ook deze kosten lijken bij de meeste telecomproviders gelijk te zijn.
Wanneer iemand u belt vanuit Nederland betalen zijn de kosten tot aan de Nederlandse grens. Dit is wel zo eerlijk omdat niet iedereen kan weten dat u in het buitenland zit. Als u ervoor kiest om op te nemen in Italië betaalt u als ontvanger een deel van de kosten. Dit bedrag is 0,13 cent per minuut
.
SMS berichten ontvangen in Italië is gratis.

Wat zijn de prijzen voor mobiel telefoneren binnen Italië?
Stel u bent uw partner even kwijt op de markt in Italië en u belt naar zijn of haar mobiele nummer dan betaalt u 0,46 cent per minuut. Dit tarief geldt ook wanneer u belt naar een italiaans GSM nummer of een vaste lijn in Italia. Tip! U kunt ook een italiaanse prepay SIM kaart kopen als u een simlock vrije telefoon heeft. U heeft dan een italiaans nummer en belt tegen lokale tarieven die goedkoper zijn. Nog goedkoper is het bellen vanuit een telefooncel in Italië met een telefoonkaart.

Wat kost het om naar vakantiegangers in Italië te bellen of te sms-en?

Deze kosten verschillen sterk per provider. De ene is goedkoper dan de andere. Ook maakt het verschil of u met een mobile telefoon belt of met een vaste lijn. Heeft u beide dan is het zinvol om de tarieven te vergelijken. Meestal zal de vaste lijn goedkoper uitpakken dan het mobieltje. En nog een tip; het verzenden van een SMS naar een nederlands mobiel in het buitenland wordt doorgaans niet gezien als een SMS naar het buitenland dat vaak duurder is.


Namen van mobiele telefonie netwerken in Italie
Tijdens uw vakantie in Italië zal uw mobiele telefoon een italiaans netwerk gebruiken.
Op uw scherm ziet u dan bijvoorbeeld TIM, WIND of VODAFONE
.
 
Bookmark and Share
© www.vakantiehuis-bloemenriviera.nl